Selamat Makan
800 Blauwe hap recepten uit de kombuis van de Koninklijke Marine
Selamat Makan
Uitgever: Edicola Culinair
Jaar van uitgave: 2019
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Wouter Rademakers
Druk: 1
Pagina's: 320
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2019
Vervanger van: 9789492500663
NUR:
“Een unieke schat, een nationale schat. Heel gauw kopen!” – De Telegraaf
“Aanmonsteren geblazen voor operatie blauwe hap.” – Het Parool
“De nieuwe Indonesische bijbel!” – Defensiekrant
“Heel fijn ! “ – NRC Handelsblad
Selamat Makan is een unieke verzameling van ruim 800 kenmerkende en zeer smaakvolle ‘blauwe hap’ recepten. Auteur Wouter Rademakers diende decennia lang bij de Koninklijke Marine en heeft met zijn grote voorliefde voor de Indonesische keuken dit geweldige receptenboek samengesteld. Selamat Makan is het resultaat van 35 jaar verzamelen, uitproberen en combineren!
Haar oorsprong vindend bij de terugkerende militairen, waaronder vele ‘blauwe jongens’ en Indonesische personeelsleden van de Koninklijke Marine, na de soevereiniteitsoverdracht in Indonesië. Dit is in stand gehouden door de inmiddels wekelijkse ‘blauwe hap’ op woensdag bij de Koninklijke Marine, waar de lekkerste Indonesische gerechten op tafel verschijnen.
Selamat Makan is een schitterend en compleet basisboek inclusief ingrediëntenlijsten, tips en een volledige woorden- en uitdrukkingenlijst, inclusief register. Onmisbaar voor iedere liefhebber van de Indonesische Keuken
Wouter Rademakers ( 1944) diende decennia lang bij de Koninklijke Marine. Hij heeft een grote voorliefde voor de Indonesische Keuken en Selamat Makan is het resultaat van 35 jaar verzamelen en proberen!