Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold

Weg uit Ruinerwold

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
24,99
Met 5% studentenkorting
Voor 23,74 i
Vandaag besteld,
maandag verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789493304239
Uitgever: Uitgeverij Pluim
Jaar van uitgave: 2022
Verschijningsvorm: Paperback
Auteur: Israel van Dorsten
Druk: 1
Pagina's: 300
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2022
NUR: Mens en maatschappij algemeen

Op zondag 13 oktober 2019 verliet ik de boerderij waar ik jarenlang vastzat en stapte een café in Ruinerwold binnen. Op dat moment maakte ik me definitief los uit de geloofswereld van mijn vader, die mij vijfentwintig jaar lang in zijn macht had.

In 'Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold' beschrijf ik mijn leven. Mijn vaders geloof en overtuigingen waren mijn realiteit: naar school ging ik niet, ik bestond niet eens voor de buitenwereld, en ik had geen vrienden. Er waren alleen de geesten die om ons heen dwaalden en waarmee we praatten. Bidden was onze enige redding, God zat altijd in mijn hoofd.

Dan komen de eerste scheurtjes in mijn geloof, en dat worden er geleidelijk steeds meer. Het internet is de sleutel voor mijn ontwikkeling. Ik zoek een weg naar de vrijheid voorbij schuld, angst, verdriet, onzekerheid. Maar wanneer mijn gedachten eindelijk vrij zijn, voel ik me meer opgesloten dan ooit. Ik wil weg uit de boerderij waar ik samen met mijn familie verborgen voor de buitenwereld leef. Maar wie gaat mij helpen?

– Israel van Dorsten

Lees meer