De stad en zijn onvaste muren

Voorzijde
Achterzijde
Inkijkexemplaar
34,99
Vóór 16 uur besteld,
vandaag verzonden
+
Bestel
ISBN: 9789025475536
Uitgever: Atlas Contact
Jaar van uitgave: 2024
Verschijningsvorm: Hardcover
Auteur: Haruki Murakami
Druk: 1
Pagina's: 640
Taal: Nederlands
Verschijningsjaar: 2024
NUR: Vertaalde literaire roman, novelle

Een naamloze zeventienjarige jongen wordt verliefd op een meisje van zestien. In een uitvoerige briefwisseling vertelt ze hem over een ommuurde droomstad, de enige plek waar ze zichzelf kan zijn.

Wanneer het meisje verdwijnt begint er voor de jongen een levenslange zoektocht. Die brengt hem in de mysterieuze stad met eenhoorns, een bibliotheek, oude dromen en een klokkentoren zonder wijzers. Maar hij wordt er gescheiden van zijn schaduw en kan er uiteindelijk niet blijven. Rusteloos zoekt hij in deze wereld naar ‘gene wereld’. Een geestverschijning, een bibliothecaresse, een autistisch wonderkind en de eigenaresse van een koffiezaak staan hem bij in zijn queeste.

Haruki Murakami borduurt losjes voort op een inmiddels legendarisch vroeg verhaal in zijn oeuvre, en op de droomstad uit Hard-boiled Wonderland en het einde van de wereld. Harukisuto’s (Japans voor liefhebbers van het werk van Murakami) zullen genieten van vertrouwde motieven, en wie hem voor het eerst leest zal hierdoor verknocht raken aan deze Japanse grootheid.

Lees meer